High Protein Beef Jerky - teriyaki

High Protein Beef Jerky - teriyaki

INDIENII DIN PERU, POPULAȚIA QUECHUA, AU CUNOSCUT MODALITATEA DE CONSERVARE A CĂRNII PRIN USCARE, DE ACUM 2000 DE ANI.

9,50 RON
La favorite
Recomand
Printează
Comparare
Întrebare despre produs
Descriere
Info produs
Descriere

High Protein Beef Jerky - teriyaki

 

INDIENII DIN PERU, POPULAȚIA QUECHUA, AU CUNOSCUT MODALITATEA DE CONSERVARE A CĂRNII PRIN USCARE, DE ACUM 2000 DE ANI.

DE AICI ȘI ORIGINEA CUVÂNTULUI JERKY, CARE ÎN LIMBA QUECHUA ERA „CHARQUI” (CARE ÎNSEAMNĂ A ARDE).

Acest mod de conservare se regăsea în toate culturile de la epoca preistorică până în zilele noastre. Și mongolezii l-au practicat și își denumeau carnea astfel uscată „borc” (cuvânt înrudit cu „pörc” în limba maghiară).

„Biltong”-ul originar din Africa de Sud, urmează aceeași procedură pentru conservarea cărnii – uscarea. La începutul secolului XVII, coloniștii olandezi, germani și francezi au schimbat condimentarea, lucru care s-a păstrat până în zilele noastre și s-a răspândit în întreaga Africa.

Indienii din America de Nord au conservat în același mod carnea animalelor ucise (urși, cerbi, bizoni și pești), cu o diferență: ei nu uscau carnea doar cu ajutorul soarelui și al vântului, dar și lângă foc, astfel ținând la distanță muștele și insectele de la carnea crudă. Astfel au reușit s-o conserve și mai bine, primind totodată și un gust plăcut, afumat.

Carne uscată au consumat și popoarele de stepă – sciiții, hunii, maghiarii și alte popoare de călăreți – întrucât ei au putut să transporte cu ei acest aliment în cantități corespunzătoare pentru campanii lungi (tăiată sau măcinată). Popoarele de călăreți din Bazinul Carpatic au cunoscut și ele această modalitate străveche de conservare a cărnii. În mijlocul secolului XIV, pe timpul campaniei italiene a lui Ludovic cel Mare, armata a luat cu ea alimente uscate. Conform scriselor lui Villani, ei nu aveau nevoie să intre în orașe, și-au pregătit mâncarea în aer liber, în ceaunuri mari. „Dacă taie vita, își fierb carnea în căldări mari. Când este îndeajuns de fiartă și sărată, o dezosează și o usucă în cuptor, iar apoi o toacă fin.”

Modul de preparare a cărnii descris de cronicarul italian s-a păstrat la ciobanii maghiari, care adaptându-se la mediul local, au conservat carnea într-un mod unic. Prima dată au fiert-o, după care au uscat-o zile întregi, dar nu au măcinat-o, ci au păstrat-o în sacoșe de piele.

În zilele noastre, producția jerky-ului se desfășoară în condiții strict reglementate (marinare, maturare), cu un procedeu de tratament termic exact (umiditate, temperatură) precum și cu folosirea unui gaz protector și a unui ambalaj de calitate corespunzătoare. Prin acestea se asigură un termen de garanție lung al produsului, desigur fără alterarea gustului corespunzător și armonic.

Ingreidente: Carne de vită (260 g de carne de vită s-a folosit pentru 100 g de Beef Jerky), sos Teriyaki Kikkoman (apă, boabe de soia, grâu, sare, vin – conține dioxid de sulf, zahăr, extracte de condimente, extract de oțet, ceapă, usturoi) oțet balsamic, usturoi, conservați: sare, nitrit de sodiu (E250), ceapă, zahăr brun, piper negru, antioxidanți: eritorbat de sodiu (E316), foi de dafin, piper cayenne, piper sichuan, ghimbir. Alergeni: conține și boabe de soia și grâu.

Utilizare: Gata de consum. A se consuma în 24 de ore de la deschidere. Ambalaj cu gaz protector. Stratul subțire alb care poate apărea pe produs (cristale de sare) nu influențează calitatea produsului. Păstrare: Se va păstra fără refrigerare, între +5C și +35 C.

Valoarea nutritivă în 100 g de produs:

Energie: 1.235 kJ (293 kcal)

Grăsimi: 5,4 g

Din care grăsimi saturate: 2,4 g

Carbohidrați: 4,5 g

Din care zahăr: 4,3 g

Fibre: 7,4 g

Proteine: 52,9 g

Sare: 5,8 g

 

Valoare nutritivă în 25 g de produs (1 pachet):

Energie: 308 kJ (73 kcal)

Grăsimi: 1,4 g

Din care grăsimi saturate: 0,6 g

Carbohidrați: 1,1 g

Din care zahăr: 0,9 g

Fibre: 1,9 g

Proteine: 13,2 g

Sare: 1,5 mg

 

Utilizare: Gata de consum. A se consuma în 24 de ore de la deschidere. Ambalaj cu gaz protector. Stratul subțire alb care poate apărea pe produs (cristale de sare) nu influențează calitatea produsului. Păstrare: Se va păstra fără refrigerare, între +5C și +35 C.

Prezentare: 1x25 g

 

Gust: Teriyaki

 

 

Info produs
Producator
Forpro - Carb Control
Numar articol
5999104000106
Masa
25 g/buc